Kan de EU ons uit het energiemoeras redden?

© Mathieu Blondeel

Start do 12 januari '23
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar De Brug
Hauwerstraat 3A
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De liberalisering van de energiemarkt, ooit een Europees “handelsmerk”, heeft gefaald. De bevoorrading van energie tegen een redelijk kostprijs is ontwricht door speculanten en dat breekt ons zuur op. Hoe is het zover kunnen komen? Welke krachten bepalen het Europees energiebeleid?


Sinds de oorlog in Oekraïne wordt Europa geconfronteerd met een dubbele uitdaging: het bieden van bevoorradingszekerheid én de aanpak van de klimaatcrisis om onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen versneld af te bouwen. Allerlei maatregelen die door de EU op korte termijn genomen worden hebben ook lange termijn effecten. Politieke en economische veranderingen in energiebeleid kunnen leiden tot belangrijke verschuivingen op vlak van internationale handel, geopolitieke relaties en inspanningen op vlak van klimaatverandering...


Mathieu Blondeel doctoreerde aan de UGent (Ghent Institute for International and European studies) op het thema energietransformatie.

Momenteel werkt hij als postdoctoraal onderzoeker aan de Warwick Business School op het thema (geo-) politieke economie van energiesystemen.


Welkom zonder inschrijven

Gelieve op voorhand in te schrijven via eutopiabrugge@gmail.com.

Praktisch

Gelieve op voorhand in te schrijven via eutopiabrugge@gmail.com.

Sessies

  • do 12 januari '23
    19:30 - 21:30
    De Brug - De Brug

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardprijs
    € 5

Begeleiding

Mathieu Blondeel

Meer over Mathieu Blondeel

In samenwerking met