Kan filosofie de wereld redden?

© Creative Commons

Start wo 13 december '23
19:30 - 21:30

2 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 15
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Beernem
C. Marichalstraat 1
8730 Beernem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De bakermat van het christelijk ethisch denken zit bij de antieke Griekse filosofen Socrates, Plato en Aristoteles. Filosoof Philippe Hinnekint neemt je mee naar de 5de-4de eeuw voor Christus. Hij geeft een beknopte visie op hun ethisch denken en past dit toe op een aantal actuele cases of dilemma’s. In een tweede sessie gaan we zelf filosoferen. Aan de hand van de 'Socratische methode', met vraag en antwoord, buigen we ons over enkele vragen van de groep. Philippe Hinnekint begeleidt je in je denkproces. Want: iedereen kan filosoferen, jong en oud!

Praktisch

Inschrijven via www.beernem.be/tickets of de balie van de cultuurdienst, O.C. De Kleine Beer, C. Marichalstraat 5, Beernem, 050 79 99 00
Dit is geen therapeutische groepssessie. We gaan samen filosoferen en nadenken over, gebaseerd op ratio.

Sessies

 • wo 13 december '23
  19:30 - 21:30
  Bibliotheek Beernem - Default
 • wo 20 december '23
  19:30 - 21:30
  Bibliotheek Beernem - Default

Locatie(s)

 • Bibliotheek Beernem C. Marichalstraat 1
  8730 Beernem Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 15
 • UiTPAS kansentarief
  € 3
  Wie in onze regio woont (Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zuienkerke) en een beperkt inkomen heeft, kan een 'Uitpas verlaagd tarief' aankopen (1 euro). Zo geniet je van het Uitpaskansentarief: 80% korting op Uitpasactiviteiten. Wie komt in aanmerking voor het Uitpaskansentarief? - Personen met actieve schulden in budgetbeheer, budgetbegeleiding of collectieve schuldenregeling - Personen met een leefloon of gelijkgestelde OCMW-steun - Personen met inkomensgarantie voor ouderen (IGO) of gewaarborgd inkomen bejaarden (GIB) - Niet-begeleide minderjarige vreemdeling - Mensen met een verhoogde tegemoetkoming Val je onder één van deze categorieën, dan heb je zonder bijkomend onderzoek recht op een UiTPAS aan het kansentarief. Personen met een beperkt inkomen kunnen na een inkomensonderzoek ook in aanmerking komen voor het kansentarief. Let wel: de kosten voor materiaal of maaltijden gekoppeld aan een activiteit, vallen soms buiten het Uitpas Kansentarief. Meer info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Philippe Hinnekint

Philippe Hinnekint, (ex-) leraar cultuurwetenschappen aan het Sint-Jozefsinstituut Torhout. Heeft…
Meer over Philippe Hinnekint

In samenwerking met