Kennismaken met duurzame bouwtechnieken: bezoek Eikenberg

© Cohousing Eikenberg vzw

BruggeNaarMorgen: wij bouwen mee!

Start za 20 april '24
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Cohousing Eikenberg vzw
Eikenberg 27a
8310 Sint-Kruis

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Houtskeletbouw, zonnepanelen, warmtepompen, groendaken... Ook benieuwd naar de concrete toepassing van nieuwe bouwtechnieken? De bewoners van Eikenberg tonen je hoe zij het aanpakten en geven je graag meer uitleg. Cohousing Eikenberg is een woongemeenschap met 18 units, een gemeenschappelijk paviljoen en een atelier met een fietsherstelplaats aan de rand van Brugge. Alle nieuwe woningen zijn passief gebouwd en de bewoners hebben geprobeerd om zoveel mogelijk materiaal uit de eigen regio te gebruiken zoals bakstenen, hout, papiervlokken en houtwol. De moeite waard om te bezoeken als je zelf plannen hebt om te (ver)bouwen!


Deze activiteit maakt deel uit van BruggeNaarMorgen: wij bouwen mee! Met deze reeks zetten Avansa & De Republiek de schouders mee onder het Brugse Klimaatplan 2030. Zo bouwen we samen aan BruggeNaarMorgen. Met ondersteuning van Stad Brugge - BruggeNaarMorgen.

Sessies

 • za 20 april '24
  10:00 - 12:00
  Cohousing Eikenberg vzw - paviljoen

Locatie(s)

 • Cohousing Eikenberg vzw Eikenberg 27a
  8310 Sint-Kruis Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 5
 • UiTPAS kansentarief
  € 1
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Tomas Naudts

Meer over Tomas Naudts

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project BruggeNaarMorgen - Wij bouwen mee!