Kernenergie ontrafeld

© Alexandre Jacquemin

online lezing

Start dinsdag 02 maart 2021
19:30 - 21:30

2 sessies

Prijs

Standaardprijs: 16 euro
Alle tarieven

Waar Bij je thuis
via Zoom
Online Online

Meer info over de locatie

Begeleiding

De rol van kernenergie is altijd al onderwerp geweest van een heftig maatschappelijk debat. Is deze bijna onuitputtelijke bron van energie een godsgeschenk? Of hebben we zoals Prometheus het vuur van de goden gestolen? Met deze introductie willen we voldoende bagage meegeven zodat ieder voor zichzelf een oordeelkundige mening kan vormen.

In een technische inleiding leggen Peter Cauwels en Gilbert Eggermont uit hoe een kerncentrale werkt, welke verschillende stappen er zijn in de brandstofcyclus, waarom er een link is met het militaire complex en waarom er af en toe van die dingen ontploffen. We concluderen dit eerste deel met lessen uit de geschiedenis en een afweging van de voordelen en de nadelen. Daarna bespreken we de specifieke Belgische en Europese situatie. Waar komen we vandaan? Waar staan we nu? En wat zijn mogelijke pistes voor de toekomst?

Praktisch

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen. Na je inschrijving en betaling ontvang je enkele dagen voor de activiteit start, een mail met alle praktische gegevens om deel te kunnen nemen aan deze sessie. Download alvast Zoom op je pc of tablet. In onze vragenrubriek (bovenaan, de link naar "vragen") lees je stap voor stap hoe je werkt met Zoom.

Sessies

 • dinsdag 02 maart 2021
  19:30 - 21:30
  Bij je thuis - thuis
 • dinsdag 09 maart 2021
  19:30 - 21:30
  Bij je thuis - thuis

Locatie

Bij je thuis via Zoom
Online Online Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  20 euro
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  16 euro
 • Sociale prijs
  4 euro
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.139€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.708€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Peter Cauwels

Meer over Peter Cauwels

Gilbert Eggermont

Meer over Gilbert Eggermont