Kinderen van het verzet - de helden van nacht en nevel

© Canvas

Start ma 27 februari '23
19:30 - 22:00

2 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 16
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In de Canvasreeks 'Kinderen van het verzet' vertelden kinderen van verzetsstrijders 75 jaar na de bevrijding hoe de erfenis van de Tweede Wereldoorlog hun eigen leven heeft bepaald. Ze vertellen over de verzetsdaden van hun ouders en hoe ze daar soms zelf bij werden betrokken,over het verlies en de pijn, de onverwerkte oorlogstrauma’s. Werden de winnaars van de oorlog de verliezers van de herinnering? Ellen De Soete vertelt het verhaal van haar oom en haar moeder, die beiden actief in het Verzet waren, bij de Partizanen in Brugge. Haar oom Albert Serreyn werd gefusilleerd, haar moeder overleefde de kampen. Kristof Van Mierop vertelt het verhaal van zijn grootvader Roger Vyvey, die het kamp van Neuengamme en de dodenmarsen overleefde.

Sessies

 • ma 27 februari '23
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 8
 • ma 6 maart '23
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 8

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 20
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 16
 • Sociale prijs
  € 4
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Ellen De Soete

Meer over Ellen De Soete

Kristof Van Mierop

Meer over Kristof Van Mierop