Koen Aerts over herinneringseducatie

© De Morgen

Inhuldiging Struikelstenen Brugge

Start do 14 december '23
17:30 - 20:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar HOWEST - Campus Sint-Jorisstraat
Sint-Jorisstraat 71
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Koen Aerts (historicus UGent) komt praten over herinneringseducatie, over hoe we de herinnering aan het verleden levend houden. Hoe is de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in Vlaanderen tot stand gekomen? Is er een verschil met Wallonië, Nederland, Frankrijk? En wat is het nut van herinneringseducatie? Kunnen we hiermee de herhaling van een oorlog of verdrukking voorkomen?

De aanleiding voor deze lezing is het plaatsen van negen nieuwe Struikelstenen (herinneringsstenen voor verzetsleden) in Brugge de week voordien. Op 14 december huldigen we deze stenen plechtig in. Om 17u, net voor Koen Aerts het woord neemt, is er een persmoment met inhuldiging van de Struikelsteen voor Hector Joye en de voorstelling van de nieuwe Struikelstenen.

Na de lezing biedt Howest een receptie aan.

Meedoen?

Inschrijven kan via dit formulier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeUtaar0qzSqANXmlNnlPN5ZINuQ89zD9cqKHcLSUkCQrGGDA/viewform

Praktisch

Struikelstenen herinneren aan alle slachtoffers van het nazisme: joden, politiek vervolgden, verzetsmensen, roma en sinti, homoseksuelen, zogenaamde ‘asocialen’ of mensen wiens leven de nazi’s niet waardig vonden… Vandaag ligt er één Struikelsteen in Brugge, voor de woning van verzetsstrijder Mathieu Hinoul. In december 2023 plaatsen we negen nieuwe Stuikelstenen.
Meer info over de Brugse Struikelstenen, het programma er rond en de mogelijkheid om dit project financieel te steunen,vind je op: www.struikelstenenbrugge.be

Sessies

 • do 14 december '23
  17:30 - 20:00
  HOWEST - Campus Sint-Jorisstraat - Default

Locatie(s)

 • HOWEST - Campus Sint-Jorisstraat Sint-Jorisstraat 71
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Koen Aerts

Koen Aerts is als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Gent. Hij publiceerde…
Meer over Koen Aerts