Kruiden en klei als grondstof - maak je eigen eco-shampoo bar

© Karina Marte

Start wo 6 juli '22
14:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 25
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Onder warme begeleiding van Karina Marte van OurEcoLifestyle maak je met natuurlijke materialen een zachte shampoo bar. Met de juiste hoeveelheden klei, kruiden, oliën en tensioactieve stoffen creëer je een voedende en rustgevende bar. Je gaat aan de slag met oude geneeskrachtige kruiden die door de tijd heen in de apotheek van het Sint-Jan Hospitaalmuseum gebruikt werden. Zo maak je de link tussen geschiedenis, kunst en hedendaagse eco-producten.

Praktisch

In de prijs is 8 euro begrepen voor het materiaal. Deze workshop vindt plaats naar aanleiding van de tentoonstelling van Otobong Nkanga in het Sint-Jan Hospitaalmuseum (https://www.visitbruges.be/en/otobong-nkanga). Aardse producten, natuurlijke grondstoffen en zeep zijn typische materialen waarmee deze kunstenares haar creaties maakt.

Sessies

 • wo 6 juli '22
  14:00 - 17:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 1

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 30
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 25
 • Sociale prijs
  € 5
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Karina Marte

Karina Marte, een EcoLifestyle-Lover, heeft een master in Bioklimatische Architectuur en…
Meer over Karina Marte

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Otobong Nkanga - Underneath the shade we lay grounded