Kunst als kritiek op de maatschappij

© Creative Commons

Start wo 10 november '21
14:00 - 16:30

3 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 40
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Kan kunst 'de wereld redden'? Vaak grijpen kunstenaars naar hun pen, penseel, fototoestel of spuitbus om hun ongenoegen te uiten over mistoestanden in hun land of in de wereld. Maar hoeveel kans hebben ze om met succes een kritisch geluid te laten horen? Het kunstminnend publiek is klein en elitair. Kunst is momenteel vooral maatschappij bevestigend. Kunst staat onder druk van het postmodernisme dat alle kritische kunst verdacht maakt. Je krijgt een overzicht van maatschappijkritische kunst van halfweg de 19de eeuw tot hedendaagse vormen (performance kunst, streetart,...). Een boeiend verhaal over geschiedenis, politiek, ethiek, filosofie én kunst. Met veel illustraties en beeldmateriaal.


Bij de foto: een werk van Banksy - Steve Jobs, zelf zoon van een Syrische politieke vluchteling, in een vluchtelingenkamp in Calais

Praktisch

Je hebt geen voorkennis nodig.

Sessies

 • wo 10 november '21
  14:00 - 16:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5
 • wo 17 november '21
  14:00 - 16:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5
 • wo 24 november '21
  14:00 - 16:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 48
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 40
 • Sociale prijs
  € 8
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Philippe Hinnekint

Philippe Hinnekint, leraar cultuurwetenschappen aan het Sint-Jozefsinstituut Torhout. Voorliefde…
Meer over Philippe Hinnekint