La jauría - herstel voor jonge delinquenten?

© Creative Commons

MOOOV Filmfestival - film met nabespreking

Start do 27 april '23
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 11,5
Alle tarieven

Waar Cine Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De (fictie)film La jauría ('bende' of 'meute') toont het zinderende verhaal van Colombiaanse jongeren, misdaad en de zoektocht naar herstel. Een misdrijf, gepleegd met zijn vriend El Mono, brengt Eliú naar een jeugdinstelling midden in de Colombiaanse jungle. Samen met andere delinquenten moet hij er zware handarbeid verrichten gecombineerd met intensieve therapie. In een broeierige en dystopische omgeving ondergaat Eliú een vreemd rehabilitatieproces. Op een dag wordt ook El Mono overgeplaatst naar de instelling. Zo wordt Eliú tot diep in het hart van de jungle achtervolgd door het gewelddadige verleden dat hij net achter zich probeert te laten.


Na de film gaan we in gesprek:

 • met Marlies Gailliaert van De Huizen vzw (dehuizen.be). Zij pleit voor een andere vorm van detentie voor jong volwassenen. Lees haar opiniestuk op sociaal.net: klik hier
 • met Tim Govaert, die werkt als begeleider bij Back On Track. Back On Track (een samenwerking Oranjehuis vzw en CAW's) ondersteunt jongeren die uit detentie komen of (dreigend) thuisloos zijn.
 • Bart Schoovaerts (Avansa Oost-Brabant) begeleidt het gesprek

Praktisch

Na de film is er een nagesprek over zinvolle detentie en mogelijk herstel van jongeren die in de misdaad belanden. Daarna kan je nog iets gaan drinken in het festivalcafé KORF (Naaldenstraat 4).
Dit is een initiatief in het kader van het MOOOV Filmfestival (www.mooov.be) en het project DIALOOG (www.dialoogherstel.org).

Sessies

 • do 27 april '23
  19:30 - 22:00
  Cine Lumière - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 11,5
 • 65+
  € 10,5
 • -26
  € 9,5

Begeleiding

Bart Schoovaerts

Meer over Bart Schoovaerts

Marlies Gailliaert

Meer over Marlies Gailliaert

Tim Govaert

Meer over Tim Govaert

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project DIALOOG