Lentewandeling in de Steenbrugse bosjes

© Hilde Demuynck

Start za 1 april '23
9:30 - 11:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Oude Spoorwegbedding Assebroek
Meulestee 58
8310 Assebroek

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

April. De winter is nu echt wel voorbij. De meeste planten hebben die periode hard hun best gedaan om te overleven. De lentebloeiers en de prille groene blaadjes komen tevoorschijn. Herboriste Griet Depaemelaere neemt je mee op een wandeling in een prachtig klein natuurgebied: De Steenbrugse bosjes. Je leert welke blaadjes eetbaar en lekker zijn voor een slaatje of een heerlijke pesto. En zelfs meer. De natuur biedt ons ingrediënten die we kunnen gebruiken om na de barre winter weer volop op krachten te komen. Geniet van deze boeiende wandeling!

Praktisch

We wandelen 3 km lang. Zorg voor aangepaste (regen)kledij en schoenen want een deel van de wandeling is onverhard. Afspraakpunt: aan de onverharde parking ter hoogte van Meulestee 58 in Assebroek.

Sessies

 • za 1 april '23
  9:30 - 11:30
  Oude Spoorwegbedding Assebroek - Parking naast Meulestee 58

Locatie(s)

 • Oude Spoorwegbedding Assebroek Meulestee 58
  8310 Assebroek Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Griet Depaemelaere

Al van kinds af aan heeft Griet een enorme interesse voor de natuur. Een wildpluk cursus in Heist…
Meer over Griet Depaemelaere