Linux Café

© Creative Commons

Start do 14 december '23
14:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Kennismaken met Linux, of eigen kennis verdiepen en uitwisselen: welkom in het Linux Café!

We hebben allemaal een telefoon, kabelverbindingen, wifi... Onze gegevens bij de bank, overheid, gezondheidszorg... staan online en we willen graag dat ze goed beschermd worden.

E-mail, gegevens en netwerken scannen... Het zijn onderwerpen waarmee we allemaal geconfronteerd kunnen worden.

Onze blik gaat ruimer dan het besturingssysteem Linux en bij het oplossen van problemen gebruiken we open software. We ontdekken samen die vrije en open software om veilig online te gaan.


De kracht van het Linux Café zit in het wederzijds ondersteunen. Met of zonder kennis, kom gerust langs.

De meeste toepassingen hebben een tegenhanger in Windows en Apple. Windows-, Apple-, Chromebook-, Android-gebruikers zijn dus ook welkom. Wellicht leren we van elkaar.Op de website https://brutux.groups.io kan je je gratis registreren om toegang te krijgen tot onze lessen uit het verleden. Je hoeft geen spam of reclame te vrezen.

Bezorg je mailadres aan linuxcafe@avansa-brugge.be en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten en onderwerpen. We spreken eenmaal per maand af, bij Avansa op donderdagnamiddag.

Praktisch

Breng je eigen laptop en lader mee. Een eigen usb-stick meebrengen is wenselijk, minstens 16 GB. Daarmee maken we een linux-live-usb die op elk ander toestel kan werken zonder iets aan dat toestel te wijzigen...
Wie geen laptop heeft kan met de usb-stick op een recup toestel werken dat we kunnen voorzien mits vraag vooraf aan Annie Kerkhove linuxcafe@avansa-brugge.be
Wie een niet meer gebruikt toestel heeft mag dit ook mee brengen: we kijken of er een recup mee mogelijk is voor iemand anders. Zo leren we samen ook installeren.

Sessies

 • do 14 december '23
  14:00 - 17:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • UiTPAS kansentarief
  € 1,6
  Wie in onze regio woont (Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zuienkerke) en een beperkt inkomen heeft, kan een 'Uitpas verlaagd tarief' aankopen (1 euro). Zo geniet je van het Uitpaskansentarief: 80% korting op Uitpasactiviteiten. Wie komt in aanmerking voor het Uitpaskansentarief? - Personen met actieve schulden in budgetbeheer, budgetbegeleiding of collectieve schuldenregeling - Personen met een leefloon of gelijkgestelde OCMW-steun - Personen met inkomensgarantie voor ouderen (IGO) of gewaarborgd inkomen bejaarden (GIB) - Niet-begeleide minderjarige vreemdeling - Mensen met een verhoogde tegemoetkoming Val je onder één van deze categorieën, dan heb je zonder bijkomend onderzoek recht op een UiTPAS aan het kansentarief. Personen met een beperkt inkomen kunnen na een inkomensonderzoek ook in aanmerking komen voor het kansentarief. Let wel: de kosten voor materiaal of maaltijden gekoppeld aan een activiteit, vallen soms buiten het Uitpas Kansentarief. Meer info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Annie Kerkhove

Annie Kerkhove is de praktische organisator van de Brugse Linux-community Brutux, waar iedereen…
Meer over Annie Kerkhove