Mail Art - kunstproject met gedetineerden en vrije burgers

© Creative Commons

Start ma 29 april '24
19:00 - 22:00

4 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 25
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In 1943 schoof Ray Johnson, een Amerikaans beeldend kunstenaar, een kunstig bewerkte ansichtkaart in een brievenbus. Het begin van een kunstbeweging die bekendstaat als 'mail art'. Wij gaan dit voorjaar met mail art aan de slag, binnen en buiten de Brugse gevangenis.


Hoe werkt het? Als deelnemer maak je kunst via briefwisseling. Je komt vier maandagavonden bijeen in het Avansahuis en krijgt telkens 'post' vanuit de gevangenis. Je reageert op het kunstwerkje van een gedetineerde met een kaartje dat jij artistiek bewerkt (schildert, tekent, met gemengde materialen, collages...). We werken telkens rond een bepaald thema, maar je laat je fantasie de vrije loop! Daarna gaat jouw werkje naar de gevangenis. De volgende sessie krijg je opnieuw kunst-post uit de gevangenis. Kunstenares Sarah Zollmarsch is je gids.

Praktisch

Voor deze kunst-dialoog met gedetineerden ga je aan de slag in het Avansahuis. Je gaat niet binnen in de gevangenis. Je hoeft ook helemaal geen volleerd tekenaar of schilder te zijn. Zin om in dialoog te gaan via creatieve expressie is wat telt.
Er kunnen tien burgers en tien gedetineerden deelnemen aan dit project. Avansa en de Rode Antraciet zorgen dat de werkjes heen en weer gaan, dit hoef je zelf niet te doen. Er worden ook geen persoonlijke gegevens tussen burgers en gedetineerden uitgewisseld.

Sessies

 • ma 29 april '24
  19:00 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 2
 • ma 13 mei '24
  19:00 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 2
 • ma 27 mei '24
  19:00 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 2
 • ma 10 juni '24
  19:00 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 2

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 30
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 25
 • UiTPAS kansentarief
  € 5
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Sarah Zollmarsch

'Muziek geneest wonden. (...) Kunst geneest wonden. Met name de liefde heelt wonden!’ is een citaat…
Meer over Sarah Zollmarsch

In samenwerking met

 • De Rode Antraciet
 • Penitentiair Complex Brugge

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project DIALOOG