Meer vrouw op straat - stadswandeling

© Stad Brugge

50 jaar Nationale Vrouwendag

Start wo 10 november '21
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Burg Brugge
Burg Brugge
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

'Waarom is een mannenzakdoek groter dan een vrouwenzakdoek?' (Liesbet Stevens)


Zoveel vrouw vroeger en nu, zo weinig straten naar hen genoemd. Brugge telt 1500 straten en amper 57 kregen een vrouwennaam. Tijdens deze stadswandeling richten we de spotlights op enkele bijzondere Brugse dames en staan we stil bij 50 jaar Nationale Vrouwendag. Het Canvasprogramma 'Meer vrouw op straat' (met Sofie Lemaire) lanceerde vorige jaar een oproep om indrukwekkende vrouwen, uit een ver of recent verleden, te eren met een straatnaam. Ook Brugge kwam aan de beurt. Wat is de impact van zo'n mediacampagne? En wat is de stand van zaken op vlak van gelijke kansen? Gids Linda Drooghmans loodst je langs een parcours door de binnenstad en vertelt meer over de genomineerde Brugse dames.

Praktisch

We starten op de Burg en eindigen op de Markt.

Sessies

 • wo 10 november '21
  14:00 - 16:00
  Burg Brugge - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Linda Drooghmans

Gelijke kansen, glazen plafond, gender, noem maar op. Actueel of achterhaald? Thema nationale…
Meer over Linda Drooghmans

In samenwerking met