Natuurwandeling in het Vloethemveld

© Avansa

Start za 23 maart '24
9:30 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 10
Alle tarieven

Waar Vloethemveld
Vloethemveld 11 - 13
8210 Zedelgem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Het Vloethemveld, vooral bekend vanwege zijn militair erfgoed, is ook het ideale decor voor een ontspannen en leerrijke wandeling. Het natuurgebied van ongeveer 365 hectare is heel gevarieerd met bos, heide, schrale graslanden en voedselarm water. Hoewel het eind maart officieel al lente is, kan het nog koud en guur zijn. Toch maken sommige kruidige planten en bomen zich volop klaar voor de écht lente! Winterbloeiers maken plaats voor voorjaarsbloeiers en de sapstroom komt op gang. Samen met herboriste Griet Depaemelaere verken je dit mooie gebied, ga je op zoek naar het prille groen en leer je bomen en struiken te herkennen in hun winterkleed.

Praktisch

Je wandelt zo’n 4 à 5 km. Trek aangepaste kledij en schoeisel aan. Afspraakpunt parking 2 langs de Diksmuidse Heirweg (NIET Heerweg) Je kan hier ook de auto parkeren De ingang van de parking is gemakkelijk te herkennen aan de grote mast. Er staat een bord ‘Privé parking’. Dat is geen probleem. Als bezoeker van Vloethemveld mag je die parking gebruiken.

Sessies

 • za 23 maart '24
  9:30 - 12:00
  Vloethemveld - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 12
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 10
 • UiTPAS kansentarief
  € 2
  Wie in onze regio woont (Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zuienkerke) en een beperkt inkomen heeft, kan een 'Uitpas verlaagd tarief' aankopen (1 euro). Zo geniet je van het Uitpaskansentarief: 80% korting op Uitpasactiviteiten. Wie komt in aanmerking voor het Uitpaskansentarief? - Personen met actieve schulden in budgetbeheer, budgetbegeleiding of collectieve schuldenregeling - Personen met een leefloon of gelijkgestelde OCMW-steun - Personen met inkomensgarantie voor ouderen (IGO) of gewaarborgd inkomen bejaarden (GIB) - Niet-begeleide minderjarige vreemdeling - Mensen met een verhoogde tegemoetkoming Val je onder één van deze categorieën, dan heb je zonder bijkomend onderzoek recht op een UiTPAS aan het kansentarief. Personen met een beperkt inkomen kunnen na een inkomensonderzoek ook in aanmerking komen voor het kansentarief. Let wel: de kosten voor materiaal of maaltijden gekoppeld aan een activiteit, vallen soms buiten het Uitpas Kansentarief. Meer info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Griet Depaemelaere

Al van kinds af aan heeft Griet een enorme interesse voor de natuur. Een wildpluk cursus in Heist…
Meer over Griet Depaemelaere