Neogotiek in Vivenkapelle - bezoek aan kerk, klooster en pastorie

© Creative Commons

200 jaar architect Bethune

Start wo 13 oktober '21
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 10
Alle tarieven

Waar Kerk van Vivenkapelle
Bradericplein
8340 Damme

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In Vivenkapelle, deelgemeente van Damme, bouwde architect Bethune in de 19de eeuw een prachtig neogotisch complex : een kleurrijke kerk, een broederklooster, een zusterklooster en een pastorie. Deze site is een parel in de polders. Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Bethune werd geboren. Een uitgelezen aanleiding om zijn realisatie in Vivenkaplle te bezoeken .

Praktisch

We spreken af voor de kerk van Vivenkapelle.

Sessies

 • wo 13 oktober '21
  14:00 - 16:00
  Kerk van Vivenkapelle - Kerk Vivenkapelle

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 12
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 10
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Gids Vivenkapelle

Meer over Gids Vivenkapelle

In samenwerking met

 • Kerkfabriek O.L.V. Geboorte Vivenkapelle