Oog in oog - een dialoog tussen slachtoffer en dader

© Creative Commons

Wat heeft een dader tegen een slachtoffer te zeggen (en omgekeerd)?

Start woensdag 28 april 2021
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: 5 euro
Alle tarieven

Waar Bij je thuis
via Zoom
Online Online

Meer info over de locatie

Begeleiding

Een moordenaar zoekt contact met de nabestaanden van het slachtoffer. De familie ziet dat niet zitten behalve één zus, Annemie. Zij blijft ook na het assisenproces met tal van vragen zitten en wil deze, oog in oog, aan de dader stellen. Via de herstelbemiddeling van Moderator vzw kon dat. Annemie trok naar de gevangenis en ging in gesprek met de moordenaar van haar broer.

Journalist Dirk Leestmans (vrt.nws) maakte de reportage 'Oog in oog' over een even confronterend als verzoenend gesprek. De getuigenis van Annemie toont wat het betekent om slachtoffer te zijn en hoe je op een andere manier kan omgaan met de feiten. Hoe dialoog een deel van herstel kan zijn.

We kijken samen naar de reportage 'Oog in oog', en gaan daarna in gesprek met Annemie.


DIALOOG

Deze activiteit kadert binnen het project DIALOOG, dat de komende drie jaar samen met jou op zoek gaat naar antwoorden op de vraag hoe we kunnen omgaan met conflict en herstel. DIALOOG schept kansen tot genuanceerde reflectie en dialoog tussen burgers over een samenleving gericht op herstel. Dit via lezingen, debatten, films, het verzamelen van verhalen, het opzetten van burgerpanels en het organiseren van een heuse herstelconferentie.

DIALOOG is een project van de Avansa's, De Rode Antraciet en De Huizen vzw, met een financiële ondersteuning van de Vlaamse Overheid (Cultuur).

Meer info via https://www.dialoogherstel.org/.Praktisch

Inschrijven gebeurt via de website van Avansa Mid-en Zuid-West (via de oranje knop 'inschrijven' kom je automatisch op hun website terecht). De inschrijvingen worden daags voordien afgesloten (23u55). Je ontvangt op dat moment een e-mail met de deelnamelink en het wachtwoord. Neem vooraf de tips voor een geslaagde videobabbel door op https://avansa-mzw.be/blog/videobellen-tips

Sessies

  • woensdag 28 april 2021
    19:30 - 21:00
    Bij je thuis - thuis

Locatie

Prijs

  • Standaardprijs
    5 euro

Begeleiding

Over Oog in oog

Meer over Over Oog in oog

In samenwerking met