Ouders in detentie

© Creative Commons

Opvoeden in detentie, wat kan beter? Een moeder getuigt.

Start vr 26 november '21
19:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 3
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Ik voelde me verschrikkelijk maar dat wilde ik niet aan mijn kinderen tonen. Ik wilde hen beschermen voor de ellende waar ik in zat en ik wilde niet tonen hoe verschrikkelijk het daar was... dus hing ik ik de vrolijke clown uit als ze op bezoek kwamen.... Je voelt je heel slecht als moeder.'


Zo getuigt een vrouw in De Zondag over moederschap in detentie. De impact van gevangenschap op de familie en het sociale netwerk van een dader is enorm. Zeker wanneer die dader een papa of mama is. Hoe is het om ouder te zijn in de gevangenis? Schiet ons huidige gevangenissysteem tekort voor ouders in detentie? En zo ja, hoe komt dat? Wat zijn de knelpunten? Hoe kunnen we zorgen voor een betere opvoedingsaanpak in de gevangenis? We vragen het aan een moeder die het zelf heeft meegemaakt. Zij komt haar ervaringen met ons komt delen. Manu Pintelon (De Huizen vzw) en Prof. Dr. An-Sofie Vanhouche (Crime & Society Research Group (CRiS) - VUB) belichten daarna enkele bevindingen uit studie en praktijk. We sluiten af met een divers panel dat ingaat op vragen en bemerkingen van het publiek.


Rondom Prison en DIALOOG

'Ouderschap in detentie' is een initiatief van het West-Vlaams netwerk Rondom Prison in kader van het Vlaams project DIALOOG.

Met Rondom Prison streven we naar een solidaire samenleving die inzet op verbondenheid tussen mensen, én inzet op het herstellen van intermenselijke relaties wanneer deze zijn verbroken door een conflict.


Volg Rondom Prison via rondomprison.wordpress.com

Volg DIALOOG via dialoogherstel.org


Sessies

 • vr 26 november '21
  19:00 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 4
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 3
 • Sociale prijs
  € 1
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".
 • Studenten
  € 1

Begeleiding

Manu Pintelon

Meer over Manu Pintelon

An-Sofie Vanhouche

Meer over An-Sofie Vanhouche

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project DIALOOG