Parlé Détiné. Take a seat at the table

© Creative Commons

In gesprek met Youssef Kobo, bezieler van 'a seat at the table'

Start zo 7 mei '23
13:30 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 3
Alle tarieven

Waar Open Gevangenis Ruiselede
Bruggesteenweg 128
8755 Ruiselede

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Sociaal ondernemer Youssef Kobo: “Als het moet, brengen we onze jongeren tot in de boardroom van bedrijven.

Het zou onprettig stoelendansen zijn met Youssef Kobo. Voor elk zitje dat in de kring ontbreekt, schuift hij er twee bij aan. Met zijn initiatief A Seat At The Table’ doet hij dat ten dienste van kwetsbare jongeren. Kansarme maar talentvolle jongeren samen aan tafel zetten met bedrijfsleiders, met als missie de kloof te dichten tussen jong divers talent en het bedrijfsleven. Dat is het idee achter A Seat at the Table.

Youssef Kobo aan het woord tijdens Parlé Détiné

Tijdens deze Parlé Détiné laten we Youssef Kobo aan het woord die vanuit zijn eigen persoonlijk verhaal laat zien hoe we de kloof kunnen dichten tussen jong divers talent en het bedrijfsleven. Met zijn verhaal schudt hij ons wakker, want dat beide groepen elkaar niet gemakkelijk vinden, is niet nodig.

 • Een artikel over 'a seat at the table' op Bruzz.be: klik hier
 • Het boek 'A seat at the table' van Youssef Kobo is te koop via deze link.
 • Meer info over 'A seat at the table' op hun website: klik hier

Over Parlé Détiné

Met ‘Parlé Détiné' zijn we steeds te gast in de Open Gevangenis van Ruiselede. Samen met gedetineerden luisteren we naar een boeiende spreker die zijn of haar persoonlijke verhaal van groei komt vertellen. Na het verhaal gaan we daarover samen met gedetineerden in dialoog.

Initiatief

'Parlé Détiné' is een initiatief van Avansa MZW, De Rode Antraciet, Bibliotheek Aalter en het A-team van de Gevangenis Ruiselede in nauwe samenwerking met het West-Vlaams netwerk Rondom Prison in kader van het project DIALOOG.

Praktisch

In functie van toelating tot het betreden van de gevangenis dienen alle deelnemers hun RIJKSREGISTERNUMMER te bezorgen. Alle info daarover volgt nog na inschrijving.

Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt. Wie inschrijft komt ook, of annuleert ruim op voorhand. Op die manier hebben eventuele deelnemers op de wachtlijst nog de kans om aan te sluiten.

De deelnemers worden om 13u15 verwacht. Om 13u45 volgt een korte inleiding over de werking van het Penitentiair Landbouw centrum. De lezing start om 14u15.

Sessies

 • zo 7 mei '23
  13:30 - 17:00
  Open Gevangenis Ruiselede - Open Gevangenis Ruiselede

Locatie(s)

 • Open Gevangenis Ruiselede Bruggesteenweg 128
  8755 Ruiselede Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 3
 • Sociale prijs
  € 1,5
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € (alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Youssef Kobo

Youssef Kobo is bekend als opiniemaker en publiek spreker over onder meer sociaal ondernemerschap…
Meer over Youssef Kobo

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project DIALOOG