Parlé Détiné: verslaafd achter de tralies?

© Creative Commons

De verwoestende verleiding van alcohol en drugs

Start zo 31 oktober '21
13:30 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 3
Alle tarieven

Waar Open Gevangenis Ruiselede
Bruggesteenweg 128
8755 Ruiselede

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Peter* is een gestabiliseerde ervaringsdeskundige op vlak van alcohol, drugs en detentie. Hij weet als geen ander de verwoestende effecten van een verslaving. De wereld die op je kop staat, zowel voor jezelf als voor de omgeving. Voor Peter was dit drugs en alcohol, en het bracht hem tot in de gevangenis. Hij raakte er weer bovenop, met pieken en dalen. Mede dankzij de Anonieme Alcoholisten hervond Peter zijn vrijheid en eigenwaarde, en bouwt hij vanuit die kracht en met enorm veel steun van zijn omgeving, opnieuw aan een betekenisvol leven.

Op 24 oktober komt Peter in de Open Gevangenis van Ruiselede zijn verhaal met ons delen.

Met ‘Parlé Détine' zijn we te gast in de Open Gevangenis van Ruiselede. Samen met gedetineerden luisteren we naar een boeiende spreker die zijn of haar persoonlijke verhaal van groei komt vertellen. Na het verhaal gaan we daarover samen met gedetineerden in dialoog.

*Peter is een fictieve naam.


Rondom Prison en DIALOOG

'Parlé Détiné' is een initiatief van het West-Vlaams netwerk Rondom Prison in nauwe samenwerking met de Openbare Bibliotheek Aalter in kader van het Vlaams project DIALOOG.

Met Rondom Prison streven we naar een solidaire samenleving die inzet op verbondenheid tussen mensen, én inzet op het herstellen van intermenselijke relaties wanneer deze zijn verbroken door een conflict.

 • Volg Rondom Prison via rondomprison.wordpress.com.
 • Volg DIALOOG via dialoogherstel.org


Praktisch

In functie van toelating tot het betreden van de gevangenis dienen alle deelnemers hun RIJKSREGISTERNUMMER en een geldig COVID Safe document te bezorgen. Alle info daarover volgt nog na inschrijving.

Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt. Wie inschrijft komt ook, of annuleert ruim op voorhand. Op die manier hebben eventuele deelnemers op de wachtlijst nog de kans om aan te sluiten.

De deelnemers worden om 13u15 verwacht. Om 13u45 volgt een korte inleiding over de werking van het Penitentiair Landbouw centrum. De lezing start om 14u15.

Sessies

 • zo 31 oktober '21
  13:30 - 17:00
  Open Gevangenis Ruiselede - Open Gevangenis Ruiselede

Locatie(s)

 • Open Gevangenis Ruiselede Bruggesteenweg 128
  8755 Ruiselede Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 3
 • Sociale prijs
  € 1
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Kurt Declercq

Meer over Kurt Declercq

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project DIALOOG