Patrik Vankrunkelsven 'Cannabis als medicijn. Wat zegt de wetenschap?

© ASP Editions

Boekvoorstelling

Start di 26 maart '24
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar De Brug
Hauwerstraat 3A
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Volkeren over de hele wereld gebruikten duizenden jaren lang cannabis bij allerlei ziektebeelden. In de vorige eeuw geraakte het als geneesmiddel echter uitgerangeerd. Sinds enkele jaren is cannabisolie plots weer een hype en lijkt het een wondermiddel tegen allerlei kwaaltjes. Het zou zelfs helpen bij ernstige aandoeningen. Maar wat zit er in de olie die je kan kopen in cannabisshops of op het internet? Wat is het verschil tussen CBD en THC? Is er wetenschappelijk bewijs dat cannabis werkt tegen kanker, bij chronische pijn, fibromyalgie, MS, epilepsie of vele andere ziekten?


In Cannabis als medicijn neemt prof. dr. Patrik Vankrunkelsven de lezer bij de hand doorheen een labyrint van duizenden wetenschappelijke publicaties om een helder inzicht te krijgen in alle aspecten van medicinale cannabis. Hoe zou het kunnen werken in ons lichaam? Hoe gebruik je het? Voor welke aandoeningen kan je enig effect verwachten?


Patrik Vankrunkelsven is sinds 2013 directeur van Cebam (Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine), en was tot 2022 docent Huisartsgeneeskunde aan de KU Leuven (nu emeritus). Daarnaast is hij ook praktiserend huisarts.


Programma:

Welkom en inleiding door Brecht Decoene (moraalfilosoof en publicist, bestuurslid SKEPP)

Voorstelling boek door Patrik Vankrunkelsven

Interview door Brecht Decoene, met aansluitend vragen uit de zaal


Een samenwerking tussen SKEPP, Kwintessens, Fonds Lucien Deconinck, Uitgeverij ASP, De Brug Centrum voor het Vrije Denken en Avansa.

Sessies

 • di 26 maart '24
  20:00 - 22:00
  De Brug - De Brug

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 5
 • UiTPAS kansentarief
  € 1
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Patrik Vankrunkelsven

Meer over Patrik Vankrunkelsven

In samenwerking met

 • De Brug