Prostitutie in Brugge - van de middeleeuwen tot WOII

© Creative Commons

Start di 7 december '21
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Prostitutie is van alle tijden, ook in Brugge. In de middeleeuwen kon je in de 'stoven' niet enkel een bad nemen, maar ook van andere geneugten proeven. Toen vele naties Brugge verlieten op het einde van de 15de eeuw doofde prostitutie in de stad niet uit. Ook in de eeuwen erna bleef het oudste beroep ter wereld in een al dan niet verdoken vorm bestaan. De 'verdachte huizen' bevonden zich niet enkel in de volkswijken; ook in het 'deftige' centrum kon je ze frequenteren. Chris Weymeis vertelt je over de vroegere Brugse prostitutiehuizen, het milieu van de 'meisjes van de nacht', wie hun klanten waren en wat die betaalden voor bewezen diensten.

Sessies

 • di 7 december '21
  19:30 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Chris Weymeis

Meer over Chris Weymeis