Prostitutie in Brugge - van de middeleeuwen tot WOII - online

© Creative Commons

Erfgoeddag 2021

Start zaterdag 24 april 2021
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Gratis: 0 euro
Alle tarieven

Waar Bij je thuis
via Zoom
Online Online

Meer info over de locatie

Begeleiding

Prostitutie is van alle tijden, ook in Brugge. In de middeleeuwen kon je in de 'stoven' niet enkel een bad nemen, maar ook van andere geneugten proeven. Toen vele naties Brugge verlieten op het einde van de 15de eeuw doofde prostitutie in de stad niet uit. Ook in de eeuwen erna bleef het oudste beroep ter wereld in een al dan niet verdoken vorm bestaan. De 'verdachte huizen' bevonden zich niet enkel in de volkswijken; ook in het 'deftige' centrum kon je ze frequenteren. Chris Weymeis vertelt je over de vroegere Brugse prostitutiehuizen, het milieu van de 'meisjes van de nacht', wie hun klanten waren en wat die betaalden voor bewezen diensten.

Praktisch

Deze online lezing kadert in ons programma voor Erfgoeddag 2021 met als thema 'De nacht'. Inschrijven kan vanaf maandag 5 april om 10u via www.erfgoedcelbrugge.be/nl/erfgoeddag-2021 of via het nummer 050 44 50 48 (bel op weekdagen tussen 10u en 12u).
Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen. Na je inschrijving en betaling ontvang je enkele dagen voor de activiteit start, een mail met alle praktische gegevens om deel te kunnen nemen aan deze sessie. Download alvast Zoom op je pc of tablet. In onze vragenrubriek (bovenaan, de link naar "vragen") lees je stap voor stap hoe je werkt met Zoom.

Sessies

  • zaterdag 24 april 2021
    19:30 - 21:00
    Bij je thuis - thuis

Locatie

Prijs

  • Gratis
    0 euro

Begeleiding

Chris Weymeis

Meer over Chris Weymeis

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze cursus maakt deel uit van het project Erfgoeddag 2021 - De Nacht