Roma Intima - liefde, lijf en lust - online

© Creative Commons

Start dinsdag 18 mei 2021
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: 12 euro
Alle tarieven

Waar Bij je thuis
via Zoom
Online Online

Meer info over de locatie

Begeleiding

Het oude Rome was een seksueel paradijs waar alles kon en alles mocht en waar orgieën dagelijkse kost waren. De allergrootste wellustelingen waren uiteraard de keizers, zoals Nero en Caligula, voor wie geen enkel taboe bestond. Dat is ongeveer het stereotiepe beeld dat leeft. Het is natuurlijk een erg gekleurde – en commercieel interessante – weergave van de werkelijkheid. Wat kunnen we op basis van de historische bronnen, namelijk teksten, kunst en archeologische vondsten, vertellen over hoe het er in het intieme leven van de Romeinen echt aan toe ging? Wat zijn de feiten? Wat gebeurde er allemaal in het huwelijksbed, maar ook op het toilet? Stonden ze positief of negatief tegenover mensen die wij vandaag LBG’s (Lesbisch, Bi en Gay) noemen?Dat alles en véél meer wordt in woord en beeld tot leven gebracht!

Praktisch

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen. Na je inschrijving en betaling ontvang je enkele dagen voor de activiteit start, een mail met alle praktische gegevens om deel te kunnen nemen aan deze sessie. Download alvast Zoom op je pc of tablet. In onze vragenrubriek (bovenaan, de link naar "vragen") lees je stap voor stap hoe je werkt met Zoom.

Sessies

 • dinsdag 18 mei 2021
  19:30 - 21:00
  Bij je thuis - thuis

Locatie

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  14,5 euro
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  12 euro
 • Sociale prijs
  2,5 euro
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Bert Gevaert

Bert Gevaert is leerkracht Latijn in het Sint-Lodewijkscollege, doctor in de Taal en Letterkunde: La ...
Meer over Bert Gevaert