Romantiek in beweging - liefde zoekt nieuwe vormen

© Creative Commons

Start wo 1 juni '22
19:30 - 22:00

4 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 50
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Samengestelde gezinnen, LAT-relaties, gezinnen met twee mama’s of papa’s, polyamorie, internationale liefdes… De traditionele liefdesband met bijhorend kerngezin is al even niet meer de enige vorm. Mobiliteit, groeiend individualisme (je moet zelf iets van je leven maken), technologische vooruitgang… hebben een stevige hand in deze evoluerende liefdesvormen. Hoe verandert de manier waarop we elkaar graag zien? Is er nog genoeg plaats voor romantiek? Of zullen algoritmes en apps straks beter weten bij wie we passen? Zijn er door deze evoluties meer echtscheidingen dan vroeger? Kan liefde duizenden kilometers overbruggen? Welkom op deze reeks waarin je je visie op deze maatschappelijke evolutie aanscherpt door inzichten uit onderzoek, filosofie, psychiatrie, sociologie. Komen o.a. aan bod: Alain De Botton, de inzichten van Paul Verhaeghe, de hechtingstheorie van Bowlby, de bedenkingen van Dirk Geldof en anderen, de bevindingen uit een grootschalig Vlaams onderzoek over echtscheidingen. Er is ook ruimte voor reflectie en discussie met andere deelnemers.

Praktisch

Deze reeks biedt kennis, inzicht, reflectie en uitwisseling over maatschappelijk tendensen en heeft geen therapeutische bedoeling.

Sessies

 • wo 1 juni '22
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7
 • wo 8 juni '22
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 8
 • wo 15 juni '22
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 8
 • wo 22 juni '22
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 8

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 60
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 50
 • Sociale prijs
  € 10
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Lucas Vandenbussche

Lucas Vandenbussche is communicatietrainer in een sociale hogeschool en gebruikt zijn expertise in…
Meer over Lucas Vandenbussche