Romero in Brugge. Het verhaal van de bevrijdingstheologie

© Wikimedia Commons, Eric E. Castro

Start do 12 oktober '23
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 10
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In 1980, op 24 maart, werd de Salvadoreense aartsbisschop Oscar Romero tijdens een misviering in de hoofdstad San Salvador vermoord. Hij had een uitgesproken bekommernis voor de armen in zijn land. Enkele weken daarvoor nog was hij te gast in Brugge. Tot op vandaag is er in de Sint-Annaparochie een 'Romero-zaal'. Dominique Ballegeer werd als jonge priester in Midden-Amerika nauw betrokken bij het verhaal van Romero, de Latijns-Amerikaanse bevrijdingstheologie en de inzet van andere Belgische priesters en religieuzen voor gerechtigheid en vrede. Hij vertelt het verhaal van de in Guatemala vermoorde Walter Voordeckers en Serge Berten, over de solidariteitsbeweging die begin jaren '80 hier in Vlaanderen ontstond, en ook over de huidige situatie in Midden-Amerika.


Donderdag 12 oktober is de 'Día de la Hispanidad'. Het is de dag van de "ontdekking" van Amerika door Columbus, maar voor velen in Latijns-Amerika ook de dag van het begin van de verovering, plundering en uitbuiting.

Sessies

 • do 12 oktober '23
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 12
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 10
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs: * als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt); * of als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent; * of als je een inkomen hebt dat onder de Europese Armoedegrens ligt: - alleenstaande zonder kinderen: 1.366 € - koppel zonder kinderen: 2.049 € / met 1 kind -14j: 2.459€ / met 2 kinderen -14j: 2.869 € / met 3 kinderen -14j: 3.279€ - alleenstaande met 1 kind -14j: 1.776 € - per extra kind jonger dan 14 jaar: 410 € extra / per extra kind vanaf 14 jaar: 683 € extra Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Onder de knop 'vragen' vind je meer informatie

Begeleiding

Dominique Ballegeer

Meer over Dominique Ballegeer