Sacred Books - bezoek met nabespreking aan het Engels Klooster

© Brugse Ommeland

Start wo 26 januari '22
14:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 25
Alle tarieven

Waar Engels klooster, ingang Carmerstraat 85
Carmerstraat 85
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Het project Sacred Books opent bewoonde kloosters voor bezoekers. Eén ervan is het Engels Klooster. Het Engels Klooster is bekend om de unieke koepelkerk en de relikwie van Thomas More. De gids vertelt over de religieuzen, hun spiritualiteit en over het kloostercomplex waar zij leven, in het spoor van een lange traditie en sterk verbonden met de stad en de samenleving. André Baert gaat na de rondleiding met de groep in dialoog. Hoe heb je de korte onderdompeling in het kloosterleven ervaren? Wat maakt het los? Welke indruk laat dit bezoek na bij jou?

Praktisch

We spreken af voor het Engels Klooster. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. De nabespreking (ter plekke, in de gemeenschapszaal) duurt een dik uur.
Meer info over het project Sacred Books: https://www.sacredbooksbruges.be/

Sessies

 • wo 26 januari '22
  14:00 - 17:00
  Engels klooster, ingang Carmerstraat 85 - Default

Locatie(s)

 • Engels klooster, ingang Carmerstraat 85 Carmerstraat 85
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 30
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 25
 • Sociale prijs
  € 5
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Andre Baert

André Baert, docent KustGidsen Syntra-West, is gids voor Mu.ZEE Oostende, Ten Bogaerde Koksijde en…
Meer over Andre Baert

André Lebbe

Meer over André Lebbe

Michel Goeman

Michel Goeman is gediplomeerd stadsgids Brugge. Hij gidst voor Hello Bruges (Gidsenkring Brugge…
Meer over Michel Goeman

In samenwerking met