SamenLezen met anderstaligen - opleiding voor begeleiders

© Erfgoedcel Brugge

Start wo 21 februari '24
19:30 - 22:00

3 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 0
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In een Samenleesgroep komen mensen bijeen om te luisteren naar een verhaal en een gedicht. De begeleider leest de tekst in stukjes voor. In de pauzes vertellen de deelnemers wat de tekst bij hen oproept, hoe ze die beleven, wat ze ervan vinden. Heel gemoedelijk allemaal, met een kopje koffie in een kleine groep. De methodiek leent zich ook uitstekend voor mensen met een diverse achtergrond.

Tijdens deze opleiding laat Caroline Van Holme je ervaren wat SamenLezen is en leer je hoe je de methodiek gebruikt met anderstaligen en mensen met een andere etnisch-culturele achtergrond. SamenLezen voor anderstaligen vergt immers een specifieke aanpak. Welke teksten gebruik je? Hoe maak je verbinding met de diverse ervaringen van de deelnemers? Hoe vang je een mogelijk beperkte kennis van het Nederlands op?

Wie deze opleiding volgt krijgt de kans om mee te werken aan een boeiend SamenLeestraject in het kader van Erfgoeddag 2024 (thema: Thuis).


Lees de blog "SamenLezen is... Erfgoedverhalen delen": https://avansa-brugge.be/blog/samenlezen-is-erfgoedverhalen-delen

Praktisch

Deze driedelige opleiding is bedoeld voor wie als vrijwilliger of beroepskracht een SamenLeesgroep voor anderstaligen wil opstarten of al begeleidt . Wie deze opleiding volgt, krijgt de unieke kans om op Ergoeddag 2024 (thema: Thuis) te gaan SamenLezen met een diverse groep tussen erfgoedcollecties of -activiteiten. Deze opleiding is gratis maar je moet je wel inschriven.

Sessies

 • wo 21 februari '24
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5
 • wo 28 februari '24
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5
 • wo 6 maart '24
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 0

Begeleiding

Caroline Van Holme

Caroline Van Holme is sedert enkele jaren leesbegeleider bij de Rode Antraciet en volgde de…
Meer over Caroline Van Holme

In samenwerking met