SamenLezen met anderstaligen - info- en proefmoment voor begeleiders

© NT2

info- en proefmoment

Start wo 20 december '23
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 0
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In een Samenleesgroep komen mensen bijeen om te luisteren naar een verhaal en een gedicht. De begeleider leest de tekst in stukjes voor. In de pauzes vertellen de deelnemers wat de tekst bij hen oproept, hoe ze die beleven, wat ze ervan vinden. Heel gemoedelijk allemaal, met een kopje koffie in een kleine groep. De methodiek leent zich ook uitstekend voor mensen met een diverse achtergrond.


SamenLezen voor anderstaligen vergt een specifieke aanpak. Welke teksten gebruik je? Hoe maak je verbinding met de diverse ervaringen van de deelnemers? Hoe vang je een mogelijk beperkte kennis van het Nederlands op? Op dit gratis info- en proefmoment laat Carolne Van Holme je ervaren wat SamenLezen is en krijg je info over de opleiding van drie sessies die we in 2024 plannen voor begeleiders van SamenLeesbegeleiders die aan de slag willen met anderstaligen. Wie deze opleiding volgt krijgt de kans om mee te werken aan een boeiend SamenLeestraject in het kader van Erfgoeddag 2024 (thema: Thuis).


Lees de blog "SamenLezen is... Erfgoedverhalen delen": https://avansa-brugge.be/blog/samenlezen-is-erfgoedverhalen-delen

Praktisch

Dit infomoment is bedoeld voor wie als vrijwilliger of beroepskracht een SamenLeesgroep voor anderstaligen wil opstarten of al begeleidt . Tijdens dit infomoment maak je kennis met de methodiek. Zo proef je wat SamenLezen met anderstaligen is en kan je gegrond beslissen of je wil inschrijven voor de gratis opleiding op 21/2, 28/2 en 6/3.
Deelname aan dit infomoment is gratis maar je moet je wel inschrijven.

Sessies

 • wo 20 december '23
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 0

Begeleiding

Caroline Van Holme

Caroline Van Holme is sedert enkele jaren leesbegeleider bij de Rode Antraciet en volgde de…
Meer over Caroline Van Holme

In samenwerking met