Samenspraak

© Creative Commons

Met elkaar in dialoog over daders en slachtoffers

Start di 23 november '21
19:00 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 3
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Tijdens deze avond gaan we in groep met elkaar in dialoog over daderschap en slachtofferschap. Wat roepen die termen bij je op? Hoe kijk je naar een 'slachtoffer’ en een 'dader’? Kan je je inleven in beide profielen? Hoe kan herstel er - voor beiden - uit zien? Via alledaagse situaties proberen we ons samen in te leven in hoe we zelf omgaan met fouten die we maken en staan we stil bij wat we zelf nodig hebben wanneer we gekwetst worden. Misschien staan de termen slachtoffer en dader toch niet zover van ons af als we denken? Op een interactieve wijze houden we elkaar een spiegel voor.


Over 'Samenspraak'

We gaan het gesprek met elkaar aan volgens de methodiek van ‘Samenspraak’. Samenspraak is een project van Moderator vzw waarbij slachtoffers en daders, die niet bij hetzelfde misdrijf betrokken zijn, samen met vrijwilligers in gesprek gaan over wat het is overkomen en gedurende meerdere weken een herstelgericht traject afleggen.

Tijdens deze sessie ervaar je zelf hoe het is om deel te nemen aan een dergelijke gespreksgroep. Er zijn geen daders of slachtoffer aanwezig.


Meer info over Samenspraak

Meer info over het project Dialoog

Praktisch

De avond 'Samenspraak' is een initiatief van het regionaal netwerk Rondom Prison in kader van het Vlaams project DIALOOG.

Met Rondom Prison streven we naar een solidaire samenleving die inzet op verbondenheid tussen mensen, én inzet op het herstellen van intermenselijke relaties wanneer deze zijn verbroken door een conflict.

Volg Rondom Prison via rondomprison.wordpress.com en Facebook.
Volg DIALOOG via dialoogherstel.org
Rondom Prison is De Rode Antraciet, Avansa Mid- en Zuidwest, Avansa Regio Brugge, Hulp- en dienstverlening Open Gevangenis Ruiselede, Hogeschool Vives – sociaal agogisch werk/maatschappelijke veiligheid, De Huizen vzw, CAW NW-Vlaanderen - Justitieel Welzijnswerk Brugge, HoWest - Sociaal Werk/Toegepaste criminologie, KruisPunt - buddywerking ex-gedetineerden, het A-Team Open gevangenis Ruiselede en Moderator vzw.

Sessies

 • di 23 november '21
  19:00 - 21:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 4
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 3
 • Sociale prijs
  € 1
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Jinmei Deriemaeker

In 2015 studeerde Jinmei Deriemaeker af in de Criminologische Wetenschappen aan de Universiteit van…
Meer over Jinmei Deriemaeker

Davy DHondt

Davy Dhondt is slachtoffer-daderbemiddelaar bij Moderator vzw – Forum voor Herstelrecht en…
Meer over Davy DHondt

Ine Verboven

Meer over Ine Verboven

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project DIALOOG