Sartre en de Beauvoir - een inleiding

© Creative Commons

Start wo 22 maart '23
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar De Cultuurfabriek
Stationsstraat 22
8340 Sijsele

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Simone de Beauvoir geldt als de belangrijkste schrijfster, filosofe en feministe van de moderne tijd. Ze vormde een koppel met Jean-Paul Sartre, een Franse filosoof, existentialist en schrijver. Hij werd bekend met zijn roman Walging en zijn toneelstukken.


Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? En wat bedoelt zij met haar moraal van de dubbelzinnigheid? Wat betekent het om authentiek mens te zijn? Waarom zijn we ‘gedoemd tot vrijheid’? En waarom zijn ‘ de anderen’ volgens Sartre ‘ de hel’?


Bas Matthynssens geeft een inleiding en meer achtergrond bij de voorstelling 'Sartre & de Beauvoir' die op donderdag 13 april door Frank Focketeyn en Sien Eggers in de Cultuurfabriek gespeeld wordt. Meer info en tickets: https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/stefaan-van-brabandt-frank-focketyn-sien-eggers-sartre-de-beauvoir/c1fc9800-7f72-4ac2-a429-c7e632a9ca75

Sessies

 • wo 22 maart '23
  19:30 - 21:30
  De Cultuurfabriek - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € (alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Bas Matthynssens

Meer over Bas Matthynssens

In samenwerking met

 • Stad Damme