Start to sew - een kindersweater of -jurkje

© Avansa

Start ma 7 november '22
19:00 - 21:30

4 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 60
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Dit is een ideale reeks voor startende stikkers. Je leert niet alleen de basis van het stikken met de naaimachine, je stapt ook naar huis met een leuk kledingstukje. Rose Casier leert je op het tempo van een beginner de knepen van het vak. Je kiest voor een jurkje of sweater in de maten 74 tot 110 (9 maand tot 6 à 7 jaar). De eerste sessie krijg je uitleg over de stof, leer je een patroon op een raderblad ontcijferen en de juiste maat op patroonpapier doortekenen. Daarna leg je het patroon op de stof en mag je de delen uitknippen. En dan begint het échte werk. Je zet stapsgewijs alle delen in elkaar en werkt de halsopening en de mouwen af met een tricotboordje. De zomen aan de onderkant worden dan weer afgewerkt met een stiksel met tweelingnaald. Klaar! Wedden dat je het daarna ook in je eentje aandurft om nog andere modellen uit het naaiboekje te maken!

Praktisch

Breng patroonpapier, lat, papierschaar, potlood en spelden mee. Vanaf de tweede sessie breng je ook je naaimachine mee. Het patroon is in de prijs begrepen, de stof en benodigdheden niet. Die koop je best pas na de eerste sessie.

Sessies

 • ma 7 november '22
  19:00 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5
 • ma 14 november '22
  19:00 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5
 • ma 21 november '22
  19:00 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5
 • ma 28 november '22
  19:00 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 72
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 60
 • Sociale prijs
  € 12
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € (alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Rose Casier

Rose Casier is modeliste van opleiding. Mode, ontwerpen, naaien is een passie van haar die ze graag…
Meer over Rose Casier