Stikken met de naaimachine - beginners - een losse zomerse sweater

© Creative Commons

Start maandag 28 juni 2021
19:00 - 21:00

2 sessies

Prijs

Standaardprijs: 32 euro
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Heb je een naaimachine, maar weet je niet goed hoe je eraan begint, of ben je al wat gevorderd in het stikken met de machine? Je bent welkom om samen met modelliste Rose Casier deze losse zomerse sweater te maken. Een grote portie goesting en wat handigheid, meer is er niet nodig. Tijdens een inleidende avond leer je hoe je het patroon uittekent en welke stof en naaibenodigdheden je best in huis haalt. Heb je nog moeite met je naaimachine, dan krijg je hiervoor ook de nodige ondersteuning. De sweater is gemaakt uit een rekbare stof. Wil je een tricotboordje aan de mouw of liever niet? Ook met de lengte kan je spelen. Daarna trekken we een dag uit voor het échte werk. Je knipt het patroon uit de stof en zet alles rustig stap voor stap in elkaar. Deze sweater is het ideale basismodel: los en soepel, met een brede ronde hals. Heb je de smaak helemaal te pakken, dan kan je met hetzelfde patroon, maar een andere stof, kleur of print, thuis nog een andere look uitproberen.

Praktisch

Breng de eerste avond patroonpapier, kopspelden, lat, potlood en papierschaar mee. Als je nog wat uitleg wilt over je naaimachine, breng die dan ook al mee.
De tweede sessie breng je de stof en naaibenodigdheden, je naaimachine en je picknick met eigen drankje mee. We werken mét mondmaskers op en respecteren afstand en handhygiëne. Het patroonboekje is in de prijs begrepen.

Sessies

 • maandag 28 juni 2021
  19:00 - 21:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7
 • maandag 05 juli 2021
  9:30 - 16:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  38,5 euro
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  32 euro
 • Sociale prijs
  6,5 euro
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Rose Casier

Rose Casier is modeliste van opleiding. Mode, ontwerpen, naaien is een passie van haar die ze graag…
Meer over Rose Casier