Start to… Stikken met de naaimachine voor beginners - een kimono/jurk

© Veritas

Start ma 15 januari '24
19:00 - 21:30

4 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 70
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wil je graag een eigen kledingstuk maken? Maar je weet niet hoe je met patroon en naaimachine aan de slag gaat? Deze leuke kimono is een perfect beginnersstuk. Naargelang de stof die je kiest wordt het een mooie feestoutfit of een los vest voor gezellige avonden thuis. Je komt terecht in een klein groepje van maximum acht personen zodat de lesgeefster je al haar aandacht en ondersteuning kan geven. Je start met het uittekenen van het patroon en een eerste test met je naaimachine. Je krijgt ook uitleg over welke stof je best koopt om de kimono uit te werken. De tweede sessie knip je het patroon uit de stof en zet je de nodige merktekens, zodat je je werkstuk perfect in elkaar kunt zetten. Daarna begint het echte stikwerk. Na deze vier sessies is je kledingstuk helemaal klaar! En, wie weet, heb je ook wel de naaimicrobe helemaal te pakken.

Praktisch

Breng patroonpapier, potlood, lat, papierschaar, spelden en eventueel ook al je op punt gestelde naaimachine mee. Het patroon uit Veritas creatief magazine 20 is in de prijs begrepen, de stof en stikzijde niet. Heb je het tijdschrift al, dan kies je voor de aangepaste prijs. Bij twijfel, neem dan even telefonisch contact op. Koop je stof pas na de eerste sessie.

Voorkennis

Voorkennis mag, maar hoeft niet.

Sessies

 • ma 15 januari '24
  19:00 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7
 • ma 22 januari '24
  19:00 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7
 • ma 29 januari '24
  19:00 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7
 • ma 5 februari '24
  19:00 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 84
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 70
 • UiTPAS kansentarief
  € 14
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Rose Casier

Rose Casier is modeliste van opleiding. Mode, ontwerpen, naaien is een passie van haar die ze graag…
Meer over Rose Casier