Stof tot nadenken - mondiale kunst kijken

© Creative Commons

Kunst met textiel, grondstoffen en afgedankte objecten

Start di 28 juni '22
19:30 - 21:45

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 12
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In de wereld voltrekken zich ingrijpende veranderingen die voelbaar zijn in de kunst. Deze actieve basiscursus kunst kijken reikt je kaders aan. We gaan in dialoog met internationale kunstwerken en vinden al doende sleutels om samen betekenissen te onthullen. We gaan op verkenning bij hedendaagse kunstenaars die geschiedenis, economie, migratie en geografie met elkaar in verbinding brengen en onze westerse canon - of beter kunst - beïnvloeden en verbreden. Heel wat kunstenaars maken daarbij gebruik van textiel, grondstoffen en afgedankte objecten om zo mondiale thema’s neer te zetten.

Praktisch

Op 1 juli en 6 september bezoeken we de tentoonstelling van Otobong Nkanga in het Sint-Jan Hospitaalmuseum. Deze Nigeriaanse kunstenares komt in deze sessie aan bod en werkt vaak met grondstoffen en textiel.

Sessies

 • di 28 juni '22
  19:30 - 21:45
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 14,5
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 12
 • Sociale prijs
  € 2,5
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Brigitte Pattyn

Meer over Brigitte Pattyn

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Otobong Nkanga - Underneath the shade we lay grounded