The Making of Justice

© Sarah Vanhee

Film met nabespreking

Start ma 4 oktober '21
20:15 - 21:45

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 9,5
Alle tarieven

Waar Budascoop
Kapucijnenstraat 10
8500 Kortrijk

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In de film ‘The Making of Justice’ vraagt kunstenares Sarah Vanhee zich af hoe een maatschappij eruit zou zien die niet gericht is op vergelding maar op heling.

‘The Making of Justice’ is een film over zeven gevangenen die samen met Sarah Vanhee een misdaadfilm schrijven. Net zoals het hoofdpersonage in de film die ze verzinnen, zijn ze allen schuldig aan moord. De plot baseren ze op eigen ervaringen, ideeën en dromen, terwijl ze discussiëren over motieven, gevangenschap en reïntegratie. Gebruiken ze fictie om hun eigen situatie te bevestigen, te verdedigen, te veranderen of er net aan te ontsnappen?

'Justitie is niet gelijk aan rechtvaardigheid', zegt één van de door haar gefilmde gedetineerden. De film zoomt in op de scheefgegroeide verhouding tussen gerechtigheid en rechtvaardigheid. Want “gerechtigheid gaat over regels, rechtvaardigheid over menselijkheid”.​ Sarah Vanhee heeft lange gesprekken gevoerd met iedere gevangene vooraleer ze hen in de praatgroep opnam. Er waren veel gegadigden maar weinig geselecteerden. De gevangene en hun slachtoffers hadden de documentaire ook op voorhand gezien en hun fiat gegeven.

Na de film volgt een nagesprek met Sarah Vanhee.

Meer info over de film: The making of JusticePraktisch

'The Making of Justice' is een initiatief van het regionaal netwerk Rondom Prison in samenwerking met Kunstencentrum Buda, in kader van het Vlaams project DIALOOG.

Met Rondom Prison streven we naar een solidaire samenleving die inzet op verbondenheid tussen mensen, én inzet op het herstellen van intermenselijke relaties wanneer deze zijn verbroken door een conflict.

Volg Rondom Prison via rondomprison.wordpress.com en Facebook.
Volg DIALOOG via dialoogherstel.org
Rondom Prison is De Rode Antraciet, Avansa Mid- en Zuidwest, Avansa Regio Brugge, Hulp- en dienstverlening Open Gevangenis Ruiselede, Hogeschool Vives – sociaal agogisch werk/maatschappelijke veiligheid, De Huizen vzw, CAW NW-Vlaanderen - Justitieel Welzijnswerk Brugge, HoWest - Sociaal Werk/Toegepaste criminologie, KruisPunt - buddywerking ex-gedetineerden, het A-Team Open gevangenis Ruiselede en Moderator vzw.

Sessies

 • ma 4 oktober '21
  20:15 - 21:45
  Budascoop - Budascoop

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 9,5
 • Sociale prijs
  € 1,9
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Sarah Vanhee

Sarah Vanhee haar artistieke praktijk situeert zich binnen de performance, de beeldende kunst en de…
Meer over Sarah Vanhee

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project DIALOOG