TraumA - een droomverhaal schrijven

© Creative Commons

Triënnale Brugge 2021

Start zaterdag 21 augustus 2021
17:30 - 19:30

4 sessies

Prijs

Standaardprijs: 50 euro
Alle tarieven

Waar Guido Gezelle-museum
Rolweg 64
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Brugge vormt deze zomer opnieuw het decor voor de Triënnale Brugge, een uniek kunstentraject in de binnenstad. Deze derde editie - met als thema TraumA - balanceert tussen droom en realiteit, tussen oppervlakte en wat verborgen is. Tijdens deze schrijfreeks laat je je inspireren door dit droom-thema. We dromen allemaal. De inhoud van een droom geeft ons een ruwe inkijk in onze ongebreidelde fantasie, onze vreemde associaties en soms ook bevreemdende beelden. Het is ideaal materiaal om mee aan de slag te gaan als schrijver. Samen met schrijfster Lies Gallez verken je de grens tussen droom en realiteit, gevoel vs. rede, en geloofwaardigheid vs. ongeloofwaardigheid. De eerste sessie leidt gids Raf Devriendt je langs enkele inspirerende werken van het parcours. De tweede en derde sessie schrijf je via specifieke oefeningen een 'droomverhaal'. Achteraf is er ook een kans om je werk op een voorleesmoment te delen. Deze workshop leent zich niet voor autobiografisch schrijven.

Praktisch

Een dromerige schrijfreeks geïnspireerd door en ingebed in de Triënnale Brugge. Iedereen - beginner of ervaren schrijver - kan deelnemen aan deze reeks. De eerste sessie is een wandeling langs het parcours, de laatste sessie houden we (in onderling overleg) een voorleesmoment voor beperkt publiek.
Meer info over de Triënnale Brugge: https://www.triennalebrugge.be/nl/

Sessies

 • zaterdag 21 augustus 2021
  17:30 - 19:30
  Guido Gezelle-museum - Default
 • zaterdag 18 september 2021
  17:30 - 19:30
  Guido Gezelle-museum - Default
 • zaterdag 25 september 2021
  17:30 - 19:30
  Guido Gezelle-museum - Default
 • zaterdag 02 oktober 2021
  17:30 - 19:30
  Guido Gezelle-museum - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  60 euro
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  50 euro
 • Sociale prijs
  10 euro
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Lies Gallez

Lies Gallez (Brugge, 1990) houdt niet van massaconsumptie, autosnelwegen en tankstationkoffie. In…
Meer over Lies Gallez

Raf Devriendt

Meer over Raf Devriendt

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Triënnale Brugge 2021: TraumA