Tussen slijk en satijn - vertelwandeling door het 16de eeuwse Brugge

© Creative Commons

Start za 16 maart '24
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 15
Alle tarieven

Waar Markt Brugge
Markt
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wandel mee in het Brugge van de zestiende eeuw en bekijk de stad door de ogen van diverse vrouwen uit die tijd. Je maakt kennis met de personages uit de historische roman 'Tussen slijk en satijn' van Lyne Uytterhoeven: Lisse, een zestienjarig meisje, en haar tijdgenoten. Je luistert naar hun verhalen en beleeft Brugge op een authentieke manier.

Praktisch

Deze vertelwandeling is gebaseerd op de historische roman 'Tussen slijk en satijn' van Lyne Uytterhoeven. We bevinden ons in Brugge in het jaar 1530 en bekijken de geschiedenis vooral door de ogen van vrouwen. Karin Bral en haar vertellers kruipen in de huid van de personages en voeren je mee naar de 16de eeuw.

Sessies

 • za 16 maart '24
  10:00 - 12:00
  Markt Brugge - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 18
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 15
 • UiTPAS kansentarief
  € 3
  Wie in onze regio woont (Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zuienkerke) en een beperkt inkomen heeft, kan een 'Uitpas verlaagd tarief' aankopen (1 euro). Zo geniet je van het Uitpaskansentarief: 80% korting op Uitpasactiviteiten. Wie komt in aanmerking voor het Uitpaskansentarief? - Personen met actieve schulden in budgetbeheer, budgetbegeleiding of collectieve schuldenregeling - Personen met een leefloon of gelijkgestelde OCMW-steun - Personen met inkomensgarantie voor ouderen (IGO) of gewaarborgd inkomen bejaarden (GIB) - Niet-begeleide minderjarige vreemdeling - Mensen met een verhoogde tegemoetkoming Val je onder één van deze categorieën, dan heb je zonder bijkomend onderzoek recht op een UiTPAS aan het kansentarief. Personen met een beperkt inkomen kunnen na een inkomensonderzoek ook in aanmerking komen voor het kansentarief. Let wel: de kosten voor materiaal of maaltijden gekoppeld aan een activiteit, vallen soms buiten het Uitpas Kansentarief. Meer info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Karin Bral

Alles vloeit, alles verandert... niets blijft hetzelfde.Als lerares woordkunst aan het…
Meer over Karin Bral

Vertellers Brugs Conservatorium

Meer over Vertellers Brugs Conservatorium

In samenwerking met