Twee (t)huizen, één gids - op stap met Ikram in Molenbeek

© Creative Commons

Start vr 24 maart '23
12:20 - 19:15

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 16
Alle tarieven

Waar Lokettenzaal station Brugge
Stationsplein 1
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Ikram is een jonge dame met Amazigh roots, geboren en getogen in Molenbeek. Ze houdt van zingen van Berberse en Arabische liedjes en draait als DJ op Marokkaanse trouwfeesten. Ze neemt je mee naar ‘haar’ Molenbeek. Ikram laat je kennismaken met de organisaties waar ze als vrijwilliger mee aan de kar trekt, met plekken die voor haar iets betekenen en troont je mee voor een drankje in een café met de locals. Het project ‘Twee (t)huizen, één gids’ leidt mensen met een migratieachtergrond op tot interculturele gidsen in hun stad. Deze gidsen vertellen je niet zozeer het verhaal van de stad, maar wel hun eigen verhaal. Zo brengt Ikram je langs plaatsen die voor haar belangrijk zijn en legt ze een link met haar land van herkomst.

Praktisch

Afspraakpunt: lokettenzaal van het station te Brugge. De gids, de metroritten en een drankje met wat hapjes zijn in de prijs begrepen; de treinreis niet.

Sessies

 • vr 24 maart '23
  12:20 - 19:15
  Lokettenzaal station Brugge - Default

Locatie(s)

 • Lokettenzaal station Brugge Stationsplein 1
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 19,5
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 16
 • Sociale prijs
  € 3,5
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € (alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

In samenwerking met