Van Alraqqa naar Diksmuide... een reis voor het leven

© Creative Commons

Start do 11 november '21
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Alraqqa en Diksmuide liggen meer dan 4200 km van elkaar maar beide steden zijn nauwer verwant dan je zou denken. Feras Hasan is een journalist uit Alraqqa, de voormalige-hoofdstad van ISIS. Hij woont nu in Diksmuide. Hij plaatst beide steden naast elkaar en vertelt hoe alles wat hij in Diksmuide ziet, hem aan Alraqqa doet denken. Diksmuide werd honderd jaar geleden verwoest door de oorlog, maar vandaag is het een levende stad. Alraqqa ligt nu in puin. Zal ze ooit opnieuw een welvarende stad worden? Syrië heeft in de loop van de geschiedenis vele vluchtelingen opgevangen. Nu is het een land dat vluchtelingen exporteert. Wat is het vergeten verhaal van de Europese vluchtelingenkampen in Syrië tijdens de tweede wereldoorlog? Feras Hasan werpt een blik op Alraqqa en Diksmuide, en toont wat niet in de media komt.

Praktisch

Feras Hasan is een journalist uit Alraqqa,de voormalige-hoofdstad van ISIS. Hij woont nu in Diksmuide. Hij vergelijkt op treffende en originele wijze zijn nieuwe en oude stad. Kom en luister mee naar wat de media niet toont en nooit heeft verteld. We starten met een kort filmpje van Feras over Diksmuide en Alraqqa. Na de lezing kan je de fototentoonstelling van zijn vluchtreis bekijken. Een tolk Arabisch-Nederlands is voorzien

Sessies

 • do 11 november '21
  14:00 - 16:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 5
 • Sociale prijs
  € 1
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Feras Hasan

Meer over Feras Hasan

In samenwerking met

 • Kleinverhaal Vzw