Van bastion naar kasteeltje - bezoek aan het Fort van Beieren

© creative commons

Start za 1 oktober '22
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Fort van Beieren
Gemeneweidestraat 51
8000 Koolkerke

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

We reizen terug in de tijd en gaan op ontdekkingstocht in het domein van het Fort van Beieren. In deze deels herbouwde aarden vesting uit de 18de eeuw vind je talloze bastions, wallen, en glacis... overblijfselen van een rijk militair verleden. Maar ook het verhaal van het (verdwenen) kasteeltje van Caloen komt aan bod. Je geniet bovendien van de prachtige bomen die er de dreven sieren en ontdekt hoe de natuur hier samengaat met het verhaal van vroegere eeuwen.

Praktisch

We spreken af op de parking voor het kasteelhek (aan Eetcafé Fort van Beieren) – Kasteeldreef - Koolkerke.

Sessies

 • za 1 oktober '22
  14:00 - 16:00
  Fort van Beieren - Default

Locatie(s)

 • Fort van Beieren Gemeneweidestraat 51
  8000 Koolkerke Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Marie-Christine Leys

Meer over Marie-Christine Leys