Verhalenwandeling in Lissewege

© LimoWreck - Wikipedia

Start za 2 juli '22
14:00 - 16:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Kerk Lissewege
Willem van Saeftinghestraat 1
8380 Lissewege

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding


Rasverteller Lucas Vandenbussche verzamelde tien jaar geleden een grote hoeveelheid volksverhalen in Brugse wijken. Op deze vertelwandeling geeft hij de volksverhalen van Lissewege prijs. Hoe leefde dit dorp midden vorige eeuw? Nog niet zo lang geleden... en toch. Deze verhalen van de kleine man & vrouw verbazen, en roepen hier en daar wat heimwee op. Soms triest, soms huiveringwekkend. De muren geven geheimen prijs over liefde, samenhorigheid (of net niet), de humor van toen, de details uit het leven van de eenvoudige mens. Alles uit die andere eeuw toen het dorpsleven heel anders was. We stoppen aan huizen, op pleintjes, in straatjes waar er merkwaardige gebeurtenissen verscholen zitten. Heb je er zin in? Stap dan mee met Lucas in de beleving van die bijna vergeten tijd. West-Vlaams gesproken en zo nodig: vertaald.

Praktisch

We verzamelen aan het portaal van de kerk van Lissewege om 14u.

Sessies

 • za 2 juli '22
  14:00 - 16:30
  Kerk Lissewege - Kerk Lissewege

Locatie(s)

 • Kerk Lissewege Willem van Saeftinghestraat 1
  8380 Lissewege Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Lucas Vandenbussche

Lucas Vandenbussche is communicatietrainer in een sociale hogeschool en gebruikt zijn expertise in…
Meer over Lucas Vandenbussche