Verhalenwandeling op Sint-Anna

© Creative Commons

Start za 10 juni '23
14:00 - 16:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Conzett-Brug
Predikherenrei 56
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Rasverteller Lucas Vandenbussche verzamelde tien jaar geleden de volksverhalen van Brugse wijken. Op deze vertelwandeling geeft hij de volksverhalen van het Bilkse en Sint-Anna prijs. Twee wijken die meer met elkaar te maken hebben dan je op het eerste zicht zou denken. We stoppen aan gevels en op pleintjes en rakelen merkwaardige gebeurtenissen en oude geheimen op, over liefde, solidariteit, creatief overleven als kleine man, bijgeloof. Sommige verhalen gaan nog geen 70 jaar terug in de tijd. Af en toe lachwekkend, soms triestig, een enkele keer pikant, dan weer huiveringwekkend. Heb je er zin in? Stap dan met Lucas en verneem hoe de kleine man en vrouw Brugge toen beleefde. Westvlaams gesproken en, zo nodig, vertaald.

Praktisch

We verzamelen aan de Conzettbrug (‘de roste buze’) bij de Coupure om 14u (we eindigen om 16u30).

Sessies

 • za 10 juni '23
  14:00 - 16:30
  Conzett-Brug - Conzett-Brug

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Lucas Vandenbussche

Lucas Vandenbussche maakt theater. Vaak interactief in de vorm van inspringtheater. Een methodiek…
Meer over Lucas Vandenbussche