Verpakkingsvrije winkel De Grutterij: bezoek

© Creative Commons

Start di 16 november '21
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar De Grutterij
Sint-Elooisstraat 6
8020 Oostkamp

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De laatste jaren popten er zowat overal in Vlaanderen verpakkingsvrije winkels op. Ook in Ruddervoorde kun je sinds begin dit jaar winkelen zonder veel plastic mee te nemen naar huis. Wat mag je nu precies van zo'n winkel verwachten? Leen Gernaey van de Grutterij geeft een rondleiding en heel wat uitleg over haar concept, ecologisch winkelen en de korte keten.

Praktisch

Na de rondleiding is er voldoende tijd om producten aan te kopen (zonder verplichting). Breng eventueel wat doosjes of bokalen mee.

Sessies

 • di 16 november '21
  19:30 - 22:00
  De Grutterij - De Grutterij

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 5
 • Sociale prijs
  € 1
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Leen Gernaey

Meer over Leen Gernaey

In samenwerking met

 • Gemeentebestuur Oostkamp