Vloethemveld in WOII – Piet Chielens over het nut van herdenken

© Wakker voor vrede

Start do 17 november '22
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Dienstencentrum Jonkhove
Aartrijksestraat 9
8211 Aartrijke

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Vloethemveld is een plek met veel potentie: het is een groot natuur- en stiltegebied, met heel wat tastbare overblijfselen van een krijgsgevangenenkamp. Dat is uniek in Europa. Het domein is beschermd en er is al heel wat gebeurd om het te ontsluiten.

Maar wat nu? Hoe bouwen de ontsluiting verder uit, en welke plek geven we Vloethemveld in de herdenking van de Tweede Wereldoorlog?

Piet Chielens doet, op basis van zijn lange ervaring in het In Flanders Fields museum, een proeve van aanpak. Hij heeft het over het “nut” van herdenken en de nood aan een kwalitatieve aanpak. Het erfgoed in het Vloethemveld is nu eenmaal beladen. Hoe je de herdenking vorm geeft moet daarom ernstig en meerstemmig zijn.


Piet Chielens was tot voor kort coördinator van het In Flanders Fields Museum in Ieper en is een alom gerespecteerde kenner van de Eerste Wereldoorlog.

Praktisch

Vloethemveld is een domein van de Vlaamse overheid en wordt beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos. Voor de publiekswerking, het onthaal en het beheer van het erfgoed in Vloethemveld, werkt ANB samen met de gemeenten Zedelgem en Jabbeke, de Vlaamse Landmaatschappij en Vloethemveld vzw.

Sessies

 • do 17 november '22
  20:00 - 22:00
  Dienstencentrum Jonkhove - Dienstencentrum Jonkhove

Locatie(s)

 • Dienstencentrum Jonkhove Aartrijksestraat 9
  8211 Aartrijke Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 5

Begeleiding

Piet Chielens

Piet Chielens is coördinator van het In Flanders Fieldsmuseum in Ieper.
Meer over Piet Chielens

In samenwerking met