Waar alle Bruggelingen thuis zijn - de Brugse deelgemeenten

© Creative Commons

Erfgoeddag 2024

Start zo 21 april '24
15:30 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 0
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Het thema van Erfgoeddag - op 21 april - is 'Thuis'. Het Avansa(t)huis wordt die dag een plek waar heimwee heerst. Heim-wee (van het Duitse Heimweh) betekent letterlijk 'thuis-pijn', of het pijnlijk gemis van of verlangen naar (t)huis. We bouwen er een namiddag vol activiteiten rond. Je kan heerlijk zwelgen in nostalgie en mee op zoek gaan naar de muziek, verhalen en smaken van weleer, van verloren dagen, van thuis.


Brugge-kenner Jo Berten neemt je mee naar een kleine geschiedenis van de randgemeenten 'waar Bruggelingen thuis zijn'. Verwacht geen hemelbestormende feiten over monumentale gebouwen of merkwaardige figuren. We plooien even terug naar het vergane alledaagse leven in de Brugse rand, naar interessante verhalen en feiten van de gemeenten en parochies van weleer. Want veel verdwijnt en de tijd 'schreit' almaar verder. Alle deelgemeenten komen aan bod tijdens deze luchtige verkenning. Je krijgt een aanzet om ook zelf op zoek te gaan naar verhalen van jouw vroegere gemeente in de rand.

Praktisch

In het kader van Erfgoeddag 24 met als thema 'Thuis'. Deze activiteit is gratis maar schrijf je wel in.
Je kan je inschrijven van 2 april om 10u tot en met 18 april om 22u via https://www.erfgoedcelbrugge.be/erfgoeddag2024 of telefonisch via 050 44 50 48.

Sessies

 • zo 21 april '24
  15:30 - 17:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 0

Begeleiding

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project THUIS - Erfgoeddag 2024