Natuurwandeling in de Lage Moere

© Hilde Demuynck

Start wo 8 juni '22
19:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 9
Alle tarieven

Waar Nieuwegebrug
Nachtegaalstraat 4
8490 Jabbeke

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Herboriste Griet Depaemelaere is gepassioneerd door kruiden en planten en deelt graag haar kennis. Ze neemt je mee op een fikse avondwandeling in het natuurgebied de Lage Moere. Je stapt door een schitterend gebied waar planten en dieren volop gedijen, dankzij een natuurinrichtingsproject. In deze open polder geniet je van zomerbloeiers. Met wat geluk kan je de echte koekoeksbloem en enkele wilde orchideeën bewonderen. Tussendoor krijg je heel wat uitleg over geneeskracht en eetbaarheid van sommige planten. En wie weet… af en toe een mooi verhaal.

Praktisch

De wandeling vertrekt om 19u aan Nieuwegebrug in Varsenare (kant Houtave) en is een goede 6 km lang. Trek aangepaste kledij en schoeisel aan, want een groot deel van de wandeling is onverhard.

Sessies

 • wo 8 juni '22
  19:00 - 21:30
  Nieuwegebrug - kant Houtave

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 11
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 9
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € (alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Griet Depaemelaere

Al van kinds af aan heeft Griet een enorme interesse voor de natuur. Een wildpluk cursus in Heist…
Meer over Griet Depaemelaere