Warandeputten in de Vallei van de Zuidleie – dauwtrip met ontbijt

© Creative Commons

Start za 25 maart '23
6:30 - 9:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Vredesmonument Moerbrugge
Patersonstraat 119
8020 Oostkamp

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De natuur is vaak op zijn mooist in de vroege ochtend! De gids (Natuurpunt Oostkamp) neemt je mee op dauwtrip doorheen de Warandeputten en omgeving. Warandes waren vroeger exclusieve jacht- en visgebieden voor de lokale adel, nu vormen zij een vrij te bezoeken natuurgebied. Aangezien de Warandeputten vlak naast de Rivierbeek liggen, werd bij de inrichting voornamelijk gekozen voor watergebonden natuur. Maar ook weidevogels krijgen hier kansen. Kijkhutten en kijkwanden maken het mogelijk de vogels in alle rust te observeren. Na de wandeling geniet je van een lekker ontbijt in de buurt.

Praktisch

Gids en ontbijt zijn in de prijs begrepen. De wandeling is ongeveer 1,5 km lang. Trek stevig en waterdicht schoeisel aan en breng, als je dat hebt, een verrekijker mee voor het spotten van vogels.
Afspraakpunt: aan het Vredesmonument (tank) tegen de brug van Moerbrugge. Je eindigt met een ontbijt op een locatie in de buurt.

Sessies

 • za 25 maart '23
  6:30 - 9:00
  Vredesmonument Moerbrugge - Default

Locatie(s)

 • Vredesmonument Moerbrugge Patersonstraat 119
  8020 Oostkamp Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € (alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Gids Natuurpunt

Meer over Gids Natuurpunt

In samenwerking met

 • Natuurpunt Oostkamp