We waren wij gelukkig – fietstocht

© Ann Vanneste

Verhalentocht door de Lage Moere

Start za 4 september '21
14:00 - 16:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Onze-Lieve-Vrouw Kerk van Meetkerke
Dorpweg
8377 Meetkerke

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De Lage Moere, het polderlandschap ten noorden van het kanaal Brugge-Oostende, heeft een bijzonder verleden. De bewoners – de Moerhazen – hadden een speciaal karakter. Ze deden altijd voort. Het leven kwam en ging zoals het water de Lage Moere de adem benam en teruggaf. Toch werden ze niet gespaard, het leven in de Lage Moere kon hard zijn, heel hard. Journaliste Ann Vanneste woont in de Moere en bundelde hun verhalen in het boek ‘We waren wij gelukkig’. Het Brugse Vertelcollectief de Op-Lichters brengt ze tot leven tijdens deze deze broeierige verhalentocht.

Praktisch

Breng je fiets met slot mee. We starten aan de kerk van Meetkerke en fietsen ongeveer 12 km. De verhalenwandeling is gebaseerd op het boek van Ann Vanneste 'We waren wij gelukkig'. Je kan ook de aansluitende kleine expo WATER! bezoeken in het oude pompgemaal in de Biezenstraat 5 in Meetkerke (open op zaterdag en zondag 4 en 5 september, 11 en 12 september, 18 en 19 september telkens van 10.00 uur tot 17.30 uur).

Sessies

 • za 4 september '21
  14:00 - 16:30
  Onze-Lieve-Vrouw Kerk van Meetkerke - Kerk van Meetkerke

Locatie(s)

 • Onze-Lieve-Vrouw Kerk van Meetkerke Dorpweg
  8377 Meetkerke Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Op-Lichters Vertelcollectief

Meer over Op-Lichters Vertelcollectief

In samenwerking met

 • De Polder van Blankenberge
 • De Streekboerderij
 • Vertelcollectief De Op-Lichters
 • Dienst Cultuur Zuienkerke
 • PROVINCIE WEST-VLAANDEREN
 • STAD BRUGGE

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het projectWe waren wij gelukkig - verhalen uit de Lage Moeren