Wijnkennis - kijken, ruiken, proeven

© Creative Commons

Start do 24 november '22
19:00 - 22:00

3 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 75
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Geniet je ook van een glas wijn en proef je het verhaal maar ontbreken de woorden? Johan Mullebrouck, Maître Sommelier, wijst je de weg in de boeiende wijnwereld. Je maakt kennis met druiven en smaken, met wijnstreken en wijnboeren, met proeven, serveren, bewaren en presenteren. Bij elk wijngebied krijg je ook tips over gastronomie. Je leert geen technisch hoogdravende wijntaal, maar praktische woorden en tips. Zo koop je nadien wijnen die je lekker vindt, aangepast aan het gerecht dat je serveert.

Praktisch

Elke avond proef je vijf à zes wijnen aan de hand van een duidelijke degustatiefiche. Alle kwaliteitswijnen zijn in de prijs begrepen.

Sessies

 • do 24 november '22
  19:00 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5
 • do 1 december '22
  19:00 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5
 • do 8 december '22
  19:00 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 90
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 75
 • Sociale prijs
  € 15
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Vormingplus kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Johan Mullebrouck

Meer over Johan Mullebrouck