Wildplukken in de prille lente

© Griet Depaemelaere

Start za 2 april '22
9:30 - 12:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 12
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Het is lente! Samen met Griet ga je op stap in de buurt van het Avansa huis op zoek naar frisse groene blaadjes. Hoe kan je die herkennen zonder bloemen? Welke kan je eten, en welke blaadjes werken zuiverend in op je lichaam. Je gaat eerst wandelen en plukken. Daarna duik je de keuken van Avansa in om er enkele bereidingen te maken. Wat dacht je bv. van een wilde pesto, een kruidenazijn en een zuiverende infusie,... .

Praktisch

Breng een glazen pot met plastieken deksel (bijv. Honing- of chocopot) + tasje of mandje om kruiden te verzamelen mee en trek kledij aangepast aan het weer aan.

Sessies

 • za 2 april '22
  9:30 - 12:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 3

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 15
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 12
 • Sociale prijs
  € 3
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Griet Depaemelaere

Al van kinds af aan heeft Griet een enorme interesse voor de natuur. Een wildpluk cursus in Heist…
Meer over Griet Depaemelaere